ßßß
Składniki:Biszkopt:3 jajka3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej6 łyżek cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa budyniowa:pół litra mleka3/4 szklanki cukru1 cukier waniliowy2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej+ pół margarynyMasa śmietankowa:pół litra śmietany2 łyżki cukru pudru2 opakowania śnieżkiDodatkowo:Krakersy i herbatniki ( ilość zależy od blachy)podgrzana masa kajmakowa z puszki (lub przygotowana wcześniej masa z mleka skondensowanego)tarta gorzka czekolada do dekoracjiSposób przygotowania:1. Z podanych składników robimy i pieczemy biszkopt, studzimy.2. Pół szklanki mleka odlewamy, dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy, masę wlewamy na gotujące się mleko, mieszamy, studzimy. Ucieramy przestudzoną masę z połową margaryny.3. Ubijamy śmietanę z cukrem i śnieżkami aż będzie sztywna.Przełożenie ciasta od dołu:biszkoptmasa budyniowaherbatnikimasa z mleka skondensowanego ( kajmakowa)krakersybita śmietanatarta gorzka czekoladaCiasto przechowujemy w lodówce. Smacznego :)