ßßß Cookit - przepis na Czekolada bez cukru

Czekolada bez cukru

nazwa

Wykonanie

Kocham czekoladę. Mogłabym ją jeść kilogramami, ale z wiadomych względów staram się ograniczać. Ten przepis jest idealny dla wszystkich czekoladoholików. Słodycz bez zbędnych dodatków, chemii, cukru. I co najlepsze, możesz ją posypać czym tylko Ci się podoba - migdałami, solą, chili, orzechami, rodzynkami. Uwaga - mocno kokosowa i pyszna!
Składniki (2 tabliczki):
2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego (2x30g)
2 łyżeczki kakao - niskotłuszczowe, nierozpuszczalne (można zastąpić karobem)
1 łyżeczka miodu (smak czekolady zależy od tego, jakiego rodzaju miodu użyjecie)
Moje dodatki:
2 łyżeczki jagód goi
łyżeczka płatków migdałów
łyżeczka wiórków kokosowych
kilka orzechów ziemnych niesolonych
Olej kokosowy to świetny kosmetyk - ratuje suchą cerę i zniszczone włosy
1. Olej, miód i kakao wymieszać na gładką masę.
2. Blaszkę/talerz wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować warstwą czekoladowego kremu.
3. Posypać ulubionymi dodatkami, włożyć do zamrażarki na kilkanaście minut.
SMACZNEGO!
1 porcja (1 tabliczka - 60 g) zawiera:
390 kcal; 3,6 g białka; 35,8 g tłuszczów; 14,5 g węglowodanów; 1,5 g błonnika
Źródło:http://www.powiedzdietomnie.pl/2015/03/czekolada-bez-cukru.html