Wykonanie

Kocham
czekoladę. Mogłabym ją jeść kilogramami, ale z wiadomych względów staram się ograniczać. Ten przepis jest idealny dla wszystkich czekoladoholików.
Słodycz bez zbędnych dodatków, chemii,
cukru. I co najlepsze, możesz ją posypać czym tylko Ci się podoba -
migdałami,
solą,
chili,
orzechami,
rodzynkami. Uwaga - mocno kokosowa i pyszna!Składniki (2 tabliczki):2 łyżki
oleju kokosowego nierafinowanego (2x30g)2 łyżeczki
kakao - niskotłuszczowe, nierozpuszczalne (można zastąpić karobem)1 łyżeczka
miodu (smak
czekolady zależy od tego, jakiego rodzaju
miodu użyjecie)Moje dodatki:2 łyżeczki
jagód goiłyżeczka
płatków migdałówłyżeczka
wiórków kokosowychkilka
orzechów ziemnych niesolonych
Olej kokosowy to świetny kosmetyk - ratuje suchą cerę i zniszczone włosy1.
Olej,
miód i
kakao wymieszać na gładką masę.2. Blaszkę/talerz wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować warstwą
czekoladowego kremu.3. Posypać ulubionymi dodatkami, włożyć do zamrażarki na kilkanaście minut.SMACZNEGO!1 porcja (1 tabliczka - 60 g) zawiera:390 kcal; 3,6 g
białka; 35,8 g tłuszczów; 14,5 g węglowodanów; 1,5 g błonnika
