ßßß
Kocham czekoladę. Mogłabym ją jeść kilogramami, ale z wiadomych względów staram się ograniczać. Ten przepis jest idealny dla wszystkich czekoladoholików. Słodycz bez zbędnych dodatków, chemii, cukru. I co najlepsze, możesz ją posypać czym tylko Ci się podoba - migdałami, solą, chili, orzechami, rodzynkami. Uwaga - mocno kokosowa i pyszna!Składniki (2 tabliczki):2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego (2x30g)2 łyżeczki kakao - niskotłuszczowe, nierozpuszczalne (można zastąpić karobem)1 łyżeczka miodu (smak czekolady zależy od tego, jakiego rodzaju miodu użyjecie)Moje dodatki:2 łyżeczki jagód goiłyżeczka płatków migdałówłyżeczka wiórków kokosowychkilka orzechów ziemnych niesolonychOlej kokosowy to świetny kosmetyk - ratuje suchą cerę i zniszczone włosy1. Olej, miód i kakao wymieszać na gładką masę.2. Blaszkę/talerz wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować warstwą czekoladowego kremu.3. Posypać ulubionymi dodatkami, włożyć do zamrażarki na kilkanaście minut.SMACZNEGO!1 porcja (1 tabliczka - 60 g) zawiera:390 kcal; 3,6 g białka; 35,8 g tłuszczów; 14,5 g węglowodanów; 1,5 g błonnika