Wykonanie

Placki tortilla powinny być pod ręką zawsze. Są super wyjściem na nagłą chęć szybkiej przekąski, lekki obiad, czy ciepłą kolację. Można je jeść jako quesadillas lub jako wrapy .Dziś mój sposób na wrap. Innowacyjną częścią wykonania było użycie papirusów firmy
Winiary .Do wykonania wrapów potrzebowałam:- 2 tortille
szpinakowe (można użyć dowolnej, ulubionej tortilli)- 200g
piersi z kurczaka- 1
pomidora- kilku liści
sałaty lodowej- 4 plasterków
sera żółtego-
sosu czosnkowego (1 część
śmietany 18%, 1 część
jogurtu naturalnego, 1 część
majonezu,
czosnek,
sól,
pieprz)

Rozgrzałam patelnię teflonową nie dodając tłuszczu.Lekko rozbiłam
pierś kurczaka na grubość 1,5 – 2 cm.Umieściłam pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryłam
mięso od góry.Zawinięte w pergamin
mięso położyłam na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smażyłam na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej) 5 minut z każdej strony.
Ser ułożyłam na tortillach i lekko podgrzałam na gorącej patelni aby
ser się rozpuścił.Na tortillach ułożyłam
pomidory,
sałatę i polałam
sosem czosnkowym
Ułożyłam na to pokrojonego w kawałeczki
kurczaka.

Zawinęłam w rulon.

Zjadłam w miłym towarzystwie :)