Wykonanie
2 opakowania
ciasta francuskiego2 opakowania
warzyw mrożonych (polecam te z Lidla albo Aldiego- nazywają się warzywka w
maśle, ale oczywiście mogą być inne mieszanki)1 rozbełtane
jajkopół szklanki
mleka albo
wodytarty
żółty ser+opcjonalnie
kurczak (przyprawiony i obsmażony)Co i jak?Mrożonki wrzucamy do garnka, dodajemy
przyprawy (jeśli ich nie ma w składzie!), dodajemy pół szklanki mleka/wody i dusimy do miękkości.Ciasto otwieramy, rozkładamy. PRZESTUDZONE warzywka układamy na cieście, nie za grubo, bo będzie problem z zawijaniem, a podczas pieczenia wam wszystko wypłynie i klops.Posypujemy
żółtym serem (kwintesencja smaku w całości...), zawijamy, wierzch smarujemy rozbełtanym
jajcem i wstawiamy do piekarnika o temp 180', aż do zarumienienia ciasta.Do dania idealnie pasuje sosik
czosnkowo-
koperkowy :)1 duży kubek
jogurtu naturalnego2 łyżki
majonezususzony
koperek i
czosnek granulowany (jak macie świeże, tym lepiej)
sól,
pieprz do smakułyżeczka
cukru
