ßßß
Jak dla mnie najlepiej dobrane proporcje warzyw i majonezuSkładniki:4 marchewki (500 g)2 pietruszki (150 g)1 mały seler (200 g)1 duży ziemniak (200 g)5 jajek3 cebule (100 g)6 ogórków kiszonych (200 g)1 puszka zielonego groszku3 - 4 łyżki majonezu (podaję też 2 link na prosty domowy majonez)1 - 2 łyżki musztardysólpieprzMarchewkę, pietruszkę, seler i ziemniak wyszorować i ugotować w łupinach. Ostudzić i obrać.Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.Ugotowane warzywa, jajka cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. Delikatnie wymieszać w dużej misce. Dodać osączony z zalewy zielony groszek. Majonez i musztardę wymieszać i dodać do sałatki. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Smacznego :)Źródło przepisu: Claudia - Wielkanoc z Magdą Gessler