Wykonanie

Roladki
schabowe zawijane z
boczkiem i
serem to smaczne danie obiadowe. Dzisiejsze obsmażyłam i udusiłam na patelni, wyszły bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam :)Składniki ( na 6 roladek )- 6 większych plastrów
schabu- 6 plastrów
wędzonego boczku- 6 plastrów
sera żółtego-
czosnek mielony,
cebulka prażona, domowa
wegeta ,
majeranek,
kminek mielony,
papryka mielona-
olejWykonaniePlastry
schabu rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety, na każdy z nich układam po plastrze
boczku i plastrze
sera, całość zwijam w roladkę, po bokach spinam wykałaczkami. Tak przygotowane roladki nacieram wszystkimi
przyprawami i przekładam na rozgrzaną patelnie polaną niewielką ilością
oleju. Roladki obsmażam na większym ogniu ze wszystkich stron do zrumienienia. Zmniejszam ogień, dolewam gorącej, przegotowanej
wody tylko tyle aby w połowie przykryła roladki.
Mięso duszę pod przykryciem na wolnym ogniu aż do miękkości.Roladki tym razem podałam z pieczonymi
ziemniakami z patelni i surówką z
kapusty pekińskiej .Smacznego :)