Wykonanie
             Biała kiełbasa
Biała kiełbasa pieczona w 
piwie to świetna propozycja nie tylko na świąteczne śniadanie ale także na zbliżającą się majówkę. Pieczona w 
piwie z dodatkiem 
cebuli i aromatycznych przypraw nabiera oryginalnego smaku, jest chrupka i soczysta. Pasuje zarówno jako danie obiadowe.. np. podana. z pieczonymi ziemniaczkami i surówką, jak i na kolację z 
pieczywem i innymi dodatkami. Polecam :)Składniki- 4 
białe kiełbaski- 1 duża 
cebula- 1 szklanka 
piwa- 
sól, 
pieprz,
majeranek,
czosnek mielony, 
kminek mielony, 
papryka mielonaWykonanieNaczynie żaroodporne smaruję delikatnie 
olejem, na jego dno wykładam pokrojoną w grubsze półplasterki 
cebulę. 
Cebulę delikatnie 
solę, posypuję 
przyprawami i mieszam aby cała obtoczyła się w przyprawach. Na tak przygotowana 
cebulę wykładam 
kiełbasę, całość podlewam 
piwem tak aby do połowy przykryło 
kiełbasę. Naczynie wstawiam do piekarnika ( bez przykrycia ) i piekę w temperaturze 180-200 stopni z termoobiegiem ok. 30-40 minut, aż płyn częściowo odparuje, 
cebulka zmięknie, a 
kiełbaska ładnie się zarumieni. W trakcie pieczenia kilka 
razy obracam 
kiełbasę.Smacznego :)

