Wykonanie

Spaghetti z
krewetkami i mulami w sosie
currySkladniki:250 g
makaronu spaghetti400 g slodkiej
smietanki1/2
limonki1 garsc
oliwek400 g minii
krewetek swiezych150 g muli w zalewie1
szalotka3 zabki
czosnku1 lyzka
oliwy1 plaster
masla1 lyzka
miodu2 szczypty
soli morskiej2 szczypty
pieprzu swiezo zmielonego1 lyzeczka
curry1 garsc posiekanego
szczypioru1
zoltkoWykonanie:Na rozgrzanym tluszczu (
oliva +
maslo) podsmazyc posiekana
szalotke z
czosnkiem, opruszyc
sola,
pieprzem,
przyprawa curry, dolac
miod, chwile karmelizowac, dorzucic
krewetki i mule, poddusic, zalac
smietanka zmieszana z
zoltkiem, wycisnac
sok z limonki, gtowac calosc do zgestnienia, dodac posiekany
szczypior. Przelozyc do sosu ugotowany
makaron al dente i polaczyc ze
soba.


Smacznego.