Proporcje dla dwóch osóbSkładniki:sałatarukola - 2 garścipomarańcze - 2 sztukiser kozi - 100 gpłatki migdałów - 2 łyżkiświeża kolendra - kilka gałązekkrem balsamiczny (do ozdoby)Sos do sałatki:oliwa - 4 łyżkisok z pomarańczy - 2 łyżkiocet balsamiczny z białego wina - 1 łyżeczka (do smaku)miód akacjowy - 2 łyżeczkisól morska - szczyptapieprz - szczyptaWykonanie:Układamy na talerzach umytą rukolę, wyfiletowane pomarańcze,pomiędzy kozi delikatny ser, posypujemy uprażonymi migdałami i polewamy sosem, który zrobiliśmy wcześniej, energicznie wymieszany po to by uzyskać jednolitą masę. Na koniec ozdabiamy jeszcze świeżą kolendrą i gotowa lekka i bardzo smaczna sałatka na początek dnia lub jego koniec, jak kto woli :)Smacznego.