Wykonanie
Chipsów z
jarmużu nigdy nie
jadłam, dzisiaj jest moje pierwsze podejście i...
powiem Wam, że bardzo udane! Smakują fantastycznie, na pewno wspaniale zastąpią kupne, niezdrowe
chipsy. Nie spodziewałam się, że taka
zielenina jest mi w stanie posmakować :)Dzisiaj mam też dla Was wyjątkowo filmik.Miałam sporo zabawy z nim, oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Mam nadzieję, że Wam się spodoba:)
Potrzebujemy:kilka liści
jarmużu (lub paczkowany
jarmuż w kawałkach)2 łyżki
oliwy z oliwekszczypta
soliszczypta przypraw - u mnie
ostra papryka, może być też słodka
papryk,
cynamonJarmuż myjemy i osuszamy. Rozdzielamy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski, wlewamy
oliwę z oliwek, wsypujemy
przyprawy i dokładnie mieszamy.Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 8 minut w 140 stopniach (na wyższej półce w piekarniku).Gotowe, smacznego :)