ßßß
źródło inspiracji: www.jadlonomia.compęczek jarmużupłaska łyżeczka ostrej papryki wędzonejświeżo mielona sól morska1-2 łyżki oliwyLiście jarmużu umyć i dokładnie osuszyć. Wyciąć grube włókna biegnące przez środek liścia i pociąć liście na mniejsze kawałki długości 2 - 3 cm (w przypadku jarmużu paczkowanego, wystarczy go przebrać, usuwając kawałki ze stwardniałymi włóknami). W dużej misce wymieszać oliwę z papryką. Wsypać jarmuż i bardzo dokładnie wymieszać, aby oliwa pokryła wszystkie liście. Następnie ułożyć je na blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, mogą być ułożone ciasno, ale nie mogą na siebie nachodzić. Oprószyć świeżo mieloną solą.Piec przez 5 -7 minut w temperaturze 150 stopni, aż będą chrupkie (pod koniec pieczenia obserwować czy nie zaczynają ciemnieć - przypalają się bardzo szybko).Smacznego!