Wykonanie
            Już od dawna "czaiłam" się na ten przepis. Ostatnio przyjaciółka kupiła mi 
jarmuż i wiedziałam, że najwyższy czas go wykorzystać na 
chipsy. Uznałam, że będą świetną alternatywą niezdrowych przekąsek, które niestety kocham - miałam rację!
Chipsy jarmużowe są pyszne, delikatne i chrupiące zarazem. Dodatek ostrych przypraw podkręca smak i sprawia, że trudno przestać sięgać po kolejnego. Na szczęście można sobie na to pozwolić, bo jak wiadomo 
jarmuż jest bardzo zdrowy :)Przepis, który zasugerował mi temperaturę pieczenia podawał czas 3-5 minut. Moje piekły się raczej 10-12, ale może to zależy od piecyka. Ważne, żeby ich pilnować i nie pozwolić im się spalić.

Składniki:
jarmuż - ja miałam myty i krojony z Biedronkiszczypta 
soliszczypta 
ostrej paprykiszczypta suszonego jalapeño
oliwaJeżeli macie całe liście 
jarmużu, to należy je umyć i pokroić na mniejsze kawałki, usuwając twardą łodyżkę ze środka.Przekładamy 
jarmuż do miski i dodajemy 
sól, 
przyprawy i delikatnie skrapiamy 
oliwą. Mieszamy (najlepiej dłońmi) aż liście równomiernie pokryją się 
oliwą i 
przyprawami.Przekładamy na blachę, tak aby nie leżały jeden na drugim.Wstawiamy do pieca nagrzanego do 150 stopni i pieczemy aż staną się chrupiące - jak wspomniałam wcześniej, mi zajęło to więcej czasu niż się spodziewałam, więc najlepiej co chwila sprawdzać, czy są już gotowe.Smacznego!
