ßßß
Składniki:ciecierzyca w puszcepomidory w puszcekukurydzapapryka czerwonacebula1litr bulionupół łyżeczki ostrej paprykiłyżeczka przecieru pomidorowegołyżeczka bazyliipół łyżki octu balsamicznegoszczypta solioliwa z oliwek
Sposób przyrządzania:Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie około 10 minut. Paprykę kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy aż cebula zrobi się miękka.W garnku przygotowujemy litr bulionu.Do cebuli i papryki dodajemy pomidory oraz kukurydzę. Podsmażamy do zredukowania się soku z pomidorów. Dodajemy do bulionu.Doprawiamy przecierem, ostrą papryką, bazylią , octem balsamicznym oraz szczyptą soli. Dodajemy ciecierzycę. Gotujemy przez około 15-20 minut.