Wykonanie

Składniki:1
cebula, pokrojona w kosteczkę2 ząbki
czosnku, przeciśnięte przez praskę250 g
mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub drobiowegopuszka
pomidorów krojonych
olej rzepakowy do smażenia
przyprawy:
sól,
pieprz,
papryka słodka,
papryka ostra,
zioła prowansalskie,
oregano,
bazylia,
czosnek granulowany200 g
makaronuPrzygotowanie:Na rozgrzany na patelni
olej wrzucić
cebulę, podsmażyć i dodać
mięso mielone z
czosnkiem. Smażyć na średnim ogniu ok. 5 minut, często mieszając.Po tym czasie dodać
pomidory i doprawić
przyprawami. Dusić 5 minut pod przykryciem i 10-15 minut bez przykrycia.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.Podając można posypać porcje tartym
parmezanem i udekorować świeżą
bazylią.
