Wykonanie
Wieczorem zalałam
płatki, rano zmiksowałam i co dalej... Na zimny krem nie miałam ochoty, więc 'hop' do miski i piekarnika. Zapieczony krem owsiany z chrupiącą skórką i skorupką z
płatków migdałowych, delikatnie oprószony
cynamonem . W środku kryje się słodki
banan, delikatne
tofu oraz kawałki
gorzkiej czekolady . Biorę pierwszą łyżeczkę, a z wnętrza nagle zaczyna wylewać się gorąca orzechowa lawa... Chyba nic więcej nie muszę już pisać.
zapiekany
bananowo-
waniliowy krem owsiany z
tofu i
gorzką czekoladą 92% nadziany naturalnym
masłem orzechowymbaked
banana-vanilla oat cream with
tofu and dark chocolate 92% stuffed with natural peanut butter
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- mielona
wanilia- 1/2 szklanki
mleka migdałowego (lub inne roślinne)- dojrzały
banan- 100g
tofu naturalnego- opcjonalnie: łyżeczka
syropu z agawy- łyżka naturalnego
masła orzechowego-
gorzka czekolada, posiekana na drobniejsze kawałki-
płatki migdałowe bio
Płatki owsiane zalać na noc
mlekiem wraz z
wanilią. Rano dodać
banana,
tofu,
syrop i bardzo dokładnie zmiskować. Następnie wymieszać z
czekoladą. Przełożyć połowę do natłuszczonego naczynia, nałożyć łyżkę
masła orzechowego i przykryć resztą masy. Posypać
płatkami migdałowymi. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 25-30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dziś w śniadaniu
płatki migdałowe bio firmy Fresano. Świetnie nadają się do każdego posiłku - czy to śniadania, obiadu, deseru, a nawet na kolacje. Uniwersalne. W migdałach kryje się mnóstwo zdrowia i dzięki nim dania nabierają nie tylko chrupkości, ale i przyjemnego,
orzechowego posmaku oraz delikatności. Więcej na stronie firmy, a zakupu można dokonać tutaj ;)_______________________________________________________Ekscytacja wczoraj jakoś szybko opadła, niestety. Jednak nie zawsze musi być tak jak sobie to wyobrażamy... Było, minęło. Widzę wiele pozytywów wczorajszego dnia, które skutecznie przysłaniają to co mnie negatywnie zaskoczyło. Grunt to zachować pozytywne nastawienie :)Uśmiech na poniedziałek i miłego tygodnia! :)