Wykonanie
Przyszła ochota na krem owsiany, więc jest - miksuję owsiankę wraz z
figą oraz
bananem . Dodaję
waniliowy akcent, a poza tym całość komponuję z
migdałowym smakiem -
mlekiem z
migdałów, całymi
migdałami oraz
płatkami migdałowymi . Nie brakuje też zdrowych
jagód goji oraz suszonej białej
morwy . Porządna dawka słodkiej owsianej energii i szczęścia z samego rana :)
figowo-
bananowy krem owsiany na
mleku migdałowym z
wanilią podany z
migdałami,
płatkami migdałowymi,
jagodami goji oraz suszoną białą
morwąfig and
banana oatmeal cream with almond milk and vanilla served with almonds, almond flakes, goji berries and dried white mulberry
Składniki:- 5-6 łyżek
płatków owsianych- szklanka
mleka migdałowego- opcjonalnie:
daktyle (świeże lub suszone)-
figa- dojrzały
banan- mielona
waniliaPłatki owsiane wraz z
wanilią zalać na noc
mlekiem. Rano zmiksować z
figą oraz
bananem, a następnie gotować do porządanej konsystencji. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Światło jest jakie jest, ale motywacji nie
tracę. Lubię robić zdjęcia, bardzo :)Proste, rozgrzewające, ciepłe śniadanie i od razu przyjemniej można rozpocząć nowy dzień. Za oknem pogoda dopisuję, humor również nie planuje się zmienić na gorszy, więc uśmiech nie znika z twarzy. Będzie, co będzie. Czas w końcu nauczyć się nie przejmować zbyt błahymi sprawami i podchodzić do pewnych kwestii z dystansem. Są o wiele ważniejsze rzeczy w życiu.Miłego wtorku :)