ßßß
pieczona bakaliowa owsianka (suszona figa, daktyle, nerkowce, migdały, orzechy włoskie) z siemieniem lnianym, mleczkiem kokosowym, bananem oraz macabaked dried fruit and nuts oatmeal (dried fig, dates, cashews, almonds, walnuts) with flax seeds, coconut milk, banana and macaSkładniki:5-6 łyżek płatków owsianych
łyżka siemienia lnianegomielona wanilia1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: owsiane, w tym 5 łyżek mleczka kokosowego)suszone owoce – posiekana figa oraz daktyledowolne orzechy – nerkowce, migdały, orzechy włoskiedojrzały banankopiasta łyżeczka proszku z korzenia maca (opcjonalnie)Płatki owsiane z siemieniem oraz suszonymi owocami i wanilią zalać na noc mlekiem. Rano wymieszać z maca, orzechami oraz rozgniecionym dojrzałym bananem i przełożyć do natłuszczonej (najlepiej olejem kokosowym) kokilki. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Smacznego!Wycieczka choć deszczowa i mroźna to udana, mile spędziłam wczoraj czas. Dziś ostatni dzień rekolekcji, a potem „wolne” czyt. chwile świątecznego odpoczynku i pichcenia w kuchni, a poza tym – nauka. Tak się zapowiadają najbliższe dni. W każdym razie, pozytywnie!Miłej środy!