Wykonanie
Owsianka, która z pewnością dodaje rano dużooo energii to ta pełna
bakalii. Dziś taką właśnie włożyłam do piekarnika.
Ukryłam w niej
suszone figi,
daktyle,
nerkowce,
orzechy włoskie oraz
migdały . Jeszcze więcej
słodyczy dodał jej dojrzały
banan, a z proszkiem z korzenia maca uzyskała karmelowy posmak.
Mleczko kokosowe też w środku, bo przecież nie ma nic lepszego jak aromatyczny zapach i smak
kokosa o poranku. Innymi słowy – wypasiona dziś ta owsianka i w 100% naturalna
pieczona bakaliowa owsianka (
suszona figa,
daktyle,
nerkowce,
migdały,
orzechy włoskie) z
siemieniem lnianym,
mleczkiem kokosowym,
bananem oraz macabaked dried fruit and nuts oatmeal (dried fig, dates, cashews, almonds, walnuts) with flax seeds, coconut milk,
banana and macaSkładniki:5-6 łyżek
płatków owsianychłyżka
siemienia lnianegomielona
wanilia1/2 szklanki
mleka roślinnego (tu: owsiane, w tym 5 łyżek
mleczka kokosowego)
suszone owoce – posiekana
figa oraz
daktyledowolne
orzechy –
nerkowce,
migdały,
orzechy włoskiedojrzały
banankopiasta łyżeczka proszku z korzenia maca (opcjonalnie)
Płatki owsiane z siemieniem oraz
suszonymi owocami i
wanilią zalać na noc
mlekiem. Rano wymieszać z maca,
orzechami oraz rozgniecionym dojrzałym
bananem i przełożyć do natłuszczonej (najlepiej
olejem kokosowym) kokilki. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Smacznego!Wycieczka choć deszczowa i mroźna to udana, mile spędziłam wczoraj czas. Dziś ostatni dzień rekolekcji, a
potem „wolne” czyt. chwile świątecznego odpoczynku i pichcenia w kuchni, a poza tym – nauka. Tak się zapowiadają najbliższe dni. W każdym razie, pozytywnie!Miłej środy!