Wykonanie
Wstajesz, a za oknem leje i pochmurno? W takich chwilach staram się nie tracić humoru i pozytywnie zacząć dzień, aczkolwiek zazwyczaj jedynym śniadaniem, na które mam ochotę jest gęsta, rozgrzewająca owsianka . Taką też dziś przygotowałam, a co najlepsze – to pierwsza dyniowa w tym sezonie! Już wyobrażam sobie jak
będę wyglądały następne miesiące = dużo dyni = dużo radości! 😀 Smak podkreśliłam dodając suszoną lawendę oraz gotując owsiankę na
mleku z
migdałów.
Dynia sama w sobie jest bardzo słodka, ale nic nie stoi na przeszkodzie by dodać jeszcze więcej „cukru”, czyli duże lepkie medjoole i dojrzały
banan . Do tego bardzo słodka wegańska nugatowa
biała czekolada i całość polana
masłem migdałowym, które ostatnio stało się moim faworytem – najlepsze jakie
jadłam, polecam jasne!! Jak widać, pochmurna pogoda nie do końca sprzyja robieniu zdjęć…
lawendowo-dyniowa owsianka na
mleku migdałowym z medjoolami podana z
bananem, nugatową
białą czekoladą,
masłem migdałowym i
płatkami kokosalavender-pumpkin oatmeal with almond milk and medjool dates served with
banana, white nougat chocolate, almond butter and coconut flakesSkładniki:5-6 łyżek
płatków owsianychszklanka (niesłodzonego)
mleka migdałowego*1/2 łyżeczki suszonej lawendy2
daktyle medjool (lub 3-4 zwykłe)2 spore łyżki puree
dyniowego (z dyni butternut squash –
dynia piżmowa)1/2 dojrzałego
bananaPłatki owsiane z posiekanymi
daktylami i lawendą zalać
mlekiem. Najlepiej zostawić na noc. Następnie ugotować je do gęstości wraz z puree
dyniowym oraz pokrojonym w kostkę
bananem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!*polecam domowe !Wczoraj produkcja
dyniowego puree, także w najbliższym czasie pojawi się tutaj jeszcze nie jeden przepis z jej udziałem. Powoli zaczyna się kolejny cudowny sezon. Jesienne skarby –
jabłka,
gruszki, najlepsze
śliwki i
dynie!Już ja o to zadbam, żeby dotarły do mnie, prosto z Polski 😀Miłego dnia!Dziękuję Wam z całego
serca za każdy komentarz. Za każdym razem malujecie uśmiech od ucha do ucha (tak,
bananowy :D) na mojej twarzy