Wykonanie
Ostatnio zdecydowanie za dużo jest słodkich i niezdrowych przekąsek. Ostatnio, to znaczy od 3 miesięcy :D i zdecydowanie nie jestem z tego zadowolona, bo się poszerzam tu i ówdzie :)Dlatego dzisiaj,mimo iż
daktyle nie należą do mało kalorycznych przekąsek, podobnie jak
banan, zdecydowałam się na przepis z ich użyciem. Lepiej zjeść trzy pralinki za jednym razem, niż całego
banana 250 gramowego i całą gałązkę
daktyli na raz.W połączeniu z
kokosem,
migdałami i
płatkami owsianymi - taka przekąska jest naprawdę zdrowa.
![](/Data/Images/szczesliwakuchnia.blogspot.com\2015_slash_02_slash_pralinki-daktylowo-bananowe/l/-1849320745.JPG)
Składniki:1
banan1 szklanka namoczonych
daktyli bez pestek (ok. półtorej godziny moczenia)1/5 szklanki
migdałów1 szklanka
płatków owsianych górskich1/2 szklanki
wiórków kokosowychPrzygotowanie jest bardzo proste: wszystkie składniki po prostu mieszamy
![](/Data/Images/szczesliwakuchnia.blogspot.com\2015_slash_02_slash_pralinki-daktylowo-bananowe/l/-2087983513.JPG)
![](/Data/Images/szczesliwakuchnia.blogspot.com\2015_slash_02_slash_pralinki-daktylowo-bananowe/l/1501666435.JPG)
Po ich połączeniu masa będzie mokra ale dzięki temu łatwo będzie lepić kulkiWkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc
![](/Data/Images/szczesliwakuchnia.blogspot.com\2015_slash_02_slash_pralinki-daktylowo-bananowe/l/722183684.JPG)
![](/Data/Images/szczesliwakuchnia.blogspot.com\2015_slash_02_slash_pralinki-daktylowo-bananowe/l/-111389474.JPG)
Na zdrowie :)W myśl akcji:
![](/Data/Images/szczesliwakuchnia.blogspot.com\2015_slash_02_slash_pralinki-daktylowo-bananowe/l/-880412332.jpg)