Wykonanie
Owocowe morze słodkich
truskawek i
jagód, a w nim zatopione albo raczej dryfujące wegańskie placuszki owsiane . Z dodatkiem
orzechów laskowych oraz
daktyli . Podane zaś z
gorzką czekoladą oraz oblane jeszcze
syropem klonowym . Na takie słodkie smaki mnie dziś naszło i tak bardzo smakowało, że uśmiech nadal nie znika mi z twarzy...oby na cały dzień! :)



wegańskie
orzechowo-
daktylowe placuszki owsiane z chia podane z
gorzką czekoladą,
syropem klonowym oraz
truskawkami i
jagodamivegan hazelnut-date oat pancakes with chia served with dark chocolate, maple
syrup, strawberries and blueberriesSkładniki:

na podstawie tego placka ;)- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżka mielonych
orzechów laskowych- 1/2 szklanki
mleka roślinnego (u mnie
sojowe)- 3
daktyle pokrojone w drobną kosteczkę- łyżka nasion chia wymieszana z 3 łyżkami
wody (odstawić na min. 10min.)
Płatki,
orzechy oraz
daktyle zalać na noc
mlekiem. Rano dodać gęste
jajko z "chia" i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron, pod przykryciem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Taki sobie mały nieład na talerzu, jakoś tak skojarzyłam z
morzem owoców ;)Czas mija niesamowicie szybko... Zaczynamy wakacje! Na sam początek kolorowe, letnie śniadanie. Następnie wizyta po świeże
owoce i warzywa. To będzie miły dzień.Pozytywnych,
słonecznych wakacyjnych dni wszystkim! :)