Wykonanie
Postanowiłam wypróbować domowe
płatki śniadaniowe .
Płatki bez wątpienia są jednym z moich smaków dzieciństwa - zawsze jedzone z ciepłym czy zimnym
mlekiem lub też
jogurtem. Myślę, że duża część dzieci je uwielbia i dalej zajada. Stwierdziłam, że
czemu by nie zrobić swoich - może nie tak 'idealnych' jak sklepowe, aczkolwiek w smaku o niebo lepszych. To sto
razy zdrowsza wersja tego popularnego śniadania, dla każdego godna polecenia. Smak
migdałów oraz
kokosa w nich
ukryłam, a do tego
słodycz miodu dodałam. Chrupać lubię także jeszcze
migdały dorzuciłam. Całość zjadłam z gęstym
jogurtem greckim . Tak proste śniadanie, a cieszy podniebienie najbardziej! Nie polecam robić jednej porcji, a od razu podwoić, potroić... :)




domowe kuleczki
śniadaniowe migdałowo-
kokosowe podane z
jogurtem greckim oraz
migdałamihomemade almond-coconut b reakfast puffs served with greek
joghurt and almondsPonarzekam trochę, choć nie lubię...Denerwują mnie te zdjęcia. Dziś, więc dodałam filtry. Chciałabym znaleźć jakieś porządne miejsce, gdzie wyjdą bardzo dobrze.

Składniki:inspiracja- 3 łyżki
mąki owsianej (30g)- 2 łyżki
mąki migdałowej (20g)- łyżka
mąki kokosowej (10g)- łyżka
miodu nektarowo-spadziowego (lub
syropu klonowego/z agawy)- kopiasta łyżeczka
jogurtuWszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać - powinna wyjść nie lepiąca się do rąk, zwarta masa. Formować kuleczki (lub inne kształty) dowolnej wielkości. Piec w 180 stopniach ok. 12-15min. Pilnować i co chwila obracać, tak by zbytnio się nie przypiekły.* Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!*jak widać moje trochę bardziej się przyrumieniły, jednak nie są spalone ;) poza tym na zdjęciach też wyszedł bardziej intensywny kolor.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Ostatnio o zmianie
pisałam, decyzji ważnej, pozytywnie wpływającej na moje życie. Tylko o co chodzi, co dało mi tyle dobrej energii...Odpowiedź chociażby w wczorajszym
poście, w obiedzie .Charity begins at
home.