Wykonanie
            Śniadaniowy krem - krem owsiany . Bardzo gęsty! Krem w składzie z 
ricottą . Do tego najlepsze 
masło orzechowe - z 
nerkowców, które uwielbiam i znowu jestem jego szczęśliwą posiadaczką. 
Banan "rozświetlił" pucharek i nadał optymistycznego koloru, a 
czekolada spowodowała wzrost endorfinek i poprawiła nastrój poranka. Ciepły, otulający podniebienie krem, jak dla mnie o najlepszej konsystencji! Szczerze przyznaje, że to jeden najsmaczniejszych jakie 
jadłam.




'nerkowcowy' krem owsiany z 
ricottą podany z 
bananem i 
gorzką czekoladącashew nut oat cream with 
ricotta served with 
banana and dark chocolate

Składniki:- 6 łyżek 
płatków owsianych- szklanka 
mleka- łyżka 
syropu klonowego- łyżeczka 
masła z 
nerkowców (kopiasta)- ok. 60 g 
ricottyPłatki owsiane ugotować na 
mleku (najlepiej zalać je na noc i wstawić do lodówki). Dodać 
syrop klonowy, 
ricottę i 
masło z 
nerkowców. Wszystko dokładnie ze sobą zmiksować i jeszcze podgrzać chwilkę. Przełożyć do miseczki. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dawno nie było tu sobotnich naleśników. Jak co tydzień, tradycyjnie - naleśnikuję, czy to na słodko czy też wytrawnie. Naleśniki to dla mnie, jak i większości pewnie, jeden z ulubionych comfort food i chyba najlepsza część weekendu :)Ten w środku, smażony jako pierwszy, wyjątkowo wyszedł z mnóstwem dziurek.
 kakaowe
kakaowe (orkiszowe) naleśniki na 
mleku sojowym z 
truskawkowym twarożkiem grani i 
bananem podane z 
kiwicocoa (spelt) crepes with soy milk, strawberry grani cottege cheese and 
banana served with 
kiwiWczesny niedzielny poranek. Druga 
kawa już ogrzewa i w 
sumie pobudza do pracy. Leniwa niedziela? Niezbyt...A może jednak? W takim razie, by było przyjemniej wezmę książki ze sobą do łóżka :)