Wykonanie
Śniadaniowy krem - krem owsiany . Bardzo gęsty! Krem w składzie z
ricottą . Do tego najlepsze
masło orzechowe - z
nerkowców, które uwielbiam i znowu jestem jego szczęśliwą posiadaczką.
Banan "rozświetlił" pucharek i nadał optymistycznego koloru, a
czekolada spowodowała wzrost endorfinek i poprawiła nastrój poranka. Ciepły, otulający podniebienie krem, jak dla mnie o najlepszej konsystencji! Szczerze przyznaje, że to jeden najsmaczniejszych jakie
jadłam.
'nerkowcowy' krem owsiany z
ricottą podany z
bananem i
gorzką czekoladącashew nut oat cream with
ricotta served with
banana and dark chocolate
Składniki:- 6 łyżek
płatków owsianych- szklanka
mleka- łyżka
syropu klonowego- łyżeczka
masła z
nerkowców (kopiasta)- ok. 60 g
ricottyPłatki owsiane ugotować na
mleku (najlepiej zalać je na noc i wstawić do lodówki). Dodać
syrop klonowy,
ricottę i
masło z
nerkowców. Wszystko dokładnie ze sobą zmiksować i jeszcze podgrzać chwilkę. Przełożyć do miseczki. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dawno nie było tu sobotnich naleśników. Jak co tydzień, tradycyjnie - naleśnikuję, czy to na słodko czy też wytrawnie. Naleśniki to dla mnie, jak i większości pewnie, jeden z ulubionych comfort food i chyba najlepsza część weekendu :)Ten w środku, smażony jako pierwszy, wyjątkowo wyszedł z mnóstwem dziurek.
kakaowe (orkiszowe) naleśniki na
mleku sojowym z
truskawkowym twarożkiem grani i
bananem podane z
kiwicocoa (spelt) crepes with soy milk, strawberry grani cottege cheese and
banana served with
kiwiWczesny niedzielny poranek. Druga
kawa już ogrzewa i w
sumie pobudza do pracy. Leniwa niedziela? Niezbyt...A może jednak? W takim razie, by było przyjemniej wezmę książki ze sobą do łóżka :)