Wykonanie
            Do teraz nie dowierzam , że jeszcze nigdy nie robiłam tej cudownej wersji owsianki od 
Elin.Ona jest taka gęsta , że łyżka stoi w niej na baczność <3Oczywiście ja dodałam inne dodatki niż 
Elin.Po pierwsze ( ! ) owsianka pierwszy raz od 
trzech miesięcy została ugotowana nie na płatkach owsianych bezglutenowych , a prawdziwych, górskich , przywiezionych prosto z gospodarstwa ekologicznego.W środeczku dziś znalazło się słodkie , soczyste i kolorowe 
trio - 
banan, 
jabłko i truskaweczki.A jako 
orzechowy dodatek , który w tej owsiance po prostu musi być znalazły się mielone 
nerkowce <3To wszystko zostało przygotowane wieczorem , a rano czekało tylko na mnie, bym wstawiał ponownie na palnik, podgrzała i udekorowała pysznymi dodatkami.Dziś to 
gorzka czekolada, 
ricotta i mus z 
rabarbaru <3Oczywiście brzuch już się zbuntował, ale muszę jakoś na razie raz w ciągu tygodnia przecierpieć

Owsianka ulepek z 
bananem, 
truskawkami , 
jabłkiem i zmielonymi 
nerkowcami. Podana z 
ricottą, musem z 
rabarbaru i 
gorzką czekoladąPrzepis:- 40 g 
płatków owsianych- wrzątek do zalania 
płatków- 2 łyżki 
nerkowców- szkl 
mleka- dowolne 
owocePłatki zalać wrzątkiem i pozostawić do napęcznienia.Jeśli 
płatki nie wchłonęły całego płynu, to należy je podgotować do gęstości.Następnie dolewamy 
mleko i ponowanie gotujemy. Pod sam koniec dodajemy 
owoce i zmielone 
orzechy.Pozostawiamy przez noc do ostygnięcia . Rano tylko przygrzewamy i podajemy z ulubionymi dodatkami.Orzeszki obrane, patelni i blender przygotowane ....Wiecie już co dziś zamierzam zrobić ??? :DAle obiadkiem też się dziś znowu pochwalę :)Miłego świętowania :*