Wykonanie
Do teraz nie dowierzam , że jeszcze nigdy nie robiłam tej cudownej wersji owsianki od
Elin.Ona jest taka gęsta , że łyżka stoi w niej na baczność <3Oczywiście ja dodałam inne dodatki niż
Elin.Po pierwsze ( ! ) owsianka pierwszy raz od
trzech miesięcy została ugotowana nie na płatkach owsianych bezglutenowych , a prawdziwych, górskich , przywiezionych prosto z gospodarstwa ekologicznego.W środeczku dziś znalazło się słodkie , soczyste i kolorowe
trio -
banan,
jabłko i truskaweczki.A jako
orzechowy dodatek , który w tej owsiance po prostu musi być znalazły się mielone
nerkowce <3To wszystko zostało przygotowane wieczorem , a rano czekało tylko na mnie, bym wstawiał ponownie na palnik, podgrzała i udekorowała pysznymi dodatkami.Dziś to
gorzka czekolada,
ricotta i mus z
rabarbaru <3Oczywiście brzuch już się zbuntował, ale muszę jakoś na razie raz w ciągu tygodnia przecierpieć
Owsianka ulepek z
bananem,
truskawkami ,
jabłkiem i zmielonymi
nerkowcami. Podana z
ricottą, musem z
rabarbaru i
gorzką czekoladąPrzepis:- 40 g
płatków owsianych- wrzątek do zalania
płatków- 2 łyżki
nerkowców- szkl
mleka- dowolne
owocePłatki zalać wrzątkiem i pozostawić do napęcznienia.Jeśli
płatki nie wchłonęły całego płynu, to należy je podgotować do gęstości.Następnie dolewamy
mleko i ponowanie gotujemy. Pod sam koniec dodajemy
owoce i zmielone
orzechy.Pozostawiamy przez noc do ostygnięcia . Rano tylko przygrzewamy i podajemy z ulubionymi dodatkami.Orzeszki obrane, patelni i blender przygotowane ....Wiecie już co dziś zamierzam zrobić ??? :DAle obiadkiem też się dziś znowu pochwalę :)Miłego świętowania :*