Wykonanie
Pomysł przyszedł nagle. Zachciało mi się ciasta... lekkiego,
biszkoptowego, przełożonego słodkim kremem. Upiekłam więc
biszkopt -
kakaowy, z nutą
wanilii, oczywiście jak
śniadaniowo to i owsiany . Przełożyłam kremowym
serkiem naturalnym z
miodem Kaszubskim oraz kawałkami
nerkowców . Całość oprószyłam
kakao i zjadłam z
mandarynką :)Nie wygląda jakoś idealnie, ale smakował genialnie!


kakaowo-
waniliowy biszkopt owsiany przełożony
serkiem naturalnym z
miodem Kaszubskim oraz siekanymi
nerkowcami, oprószony
kakao;
mandarynkacocoa-vanilla oat sponge
cake with natural cream cheese with Kashubian honey and chopped cashew nuts, sprinkled with cocoa; mandarine

Składniki: na
biszkopt- 3 łyżki
mąki owsianej- 2
jajka- łyżeczka
syropu klonowego- łyżeczka
kakao- ziarnka
laski wanilii- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaBiałka ubić na sztywną pianę. Następnie powoli dodawać
żółtka,
potem mąkę,
kakao,
syrop,
wanilię i proszek. Wszystko delikatnie wymieszać, by piana z
białek nie opadła. Piec w 180 stopniach Celsjusza w podłużnym naczyniu, około 15 min. na krem:- 150 g
serka naturalnego- łyżka siekanych
nerkowców- łyżeczka
miodu (u mnie ten)Wszystko dokładnie wymieszać.Gdy
biszkopt ostygnie, przekroić go na dwie równe części. Przełożyć
serkiem i wstawić na noc do lodówki.Rano wykończyć dowolnymi dodatkami i podawać. Smacznego!Miłego weekendu wszystkim! Mimo, iż może, tak jak ja, macie dużo obowiązków to spróbujcie znaleźć czas i na chwile relaksu :) W końcu należy się nam po ciężkim tygodniu nauki. Ja już zaczęłam od wczoraj, oglądając z rodziną film. Takie wspólne wieczory są bardzo przyjemne.Przyjaciele mogą sobie pomagać. Prawdziwy przyjaciel jednak to ktoś przy kim możesz być całkowicie wolnym, być sobą i czuć. Albo, nie czuć nic. Akceptuje wszystko cokolwiek odczuwasz w danej chwili. Na tym właśnie polega prawdziwa miłość – pozwolić komuś być tym kim naprawdę jest.Jim Morrison