ßßß
Pyszna zupa pomidorowa, którą można przygotować w bardzo krótkim czasie. Dodatek zmiksowanych oliwek dopełnia całości.Źródło: Russell Hobbs .Składniki na 4 porcje:2 łyżki oliwy z oliwek1 posiekana cebula2 ząbki posiekanego czosnku2 puszki krojonych pomidorów z puszki500 ml bulionu warzywnego1-2 łyżeczki drobnego cukru, do smakuświeża bazyliaOlej rozgrzać w rondlu. Podsmażyć cebulkę oraz czosnek, a następnie dodać pomidory oraz bulion. Gotować ok. 15 minut. Dodać kilka listków bazylii i zmiksować na krem. Doprawić cukrem.Dodatkowo:50 g czarnych oliwek bez pestek2 łyżeczki oliwy z oliwek100 ml śmietany kremówki ubitej i wymieszanej z porwanymi listkami bazylii (użyłam jogurtu naturalnego)Oliwki rozdrobnić w blenderze, dodając oliwę z oliwek. Serwować z zupą pomidorową.Życzę smacznego!

