ßßß Cookit - przepis na Fasolka w dwóch kolorach

Fasolka w dwóch kolorach

nazwa

Wykonanie

Zapraszam na pełne kolorów i smaku danie wegetariańskie!!!
Składniki:
200 g fasoli białej
200 g fasolki czerwonej
1 marchew
400 g pomidorów bez skórki, pokrojone
1 cebula
1papryka
ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
majeranek, estragon, listek laurowy, sól, pieprz
kasza gryczana – opcjonalnie makaron/ryż
Rozgrzewamy głęboką patelnie, wlewamy oliwę, dodajemy cebulę i dusimy 3 minuty na wolnym ogniu. Następnie dorzucamy pokrojoną paprykę i marchew, wlewamy pomidory, dodajemy czosnek i listek laurowy. Dusimy pod przykryciem około 10 minut.
Dorzucamy fasolę, dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy jeszcze 10-15 minut. Podajemy z kaszą gryczaną niepaloną.
Smacznego
W przepisie na barszcz ukraiński podałam jak przygotować fasolkę. Kliknij na zdjęcie i poznaj przepis:
Źródło:http://www.niezlababka.pl/kaszaryz/fasolka-w-dwoch-kolorach