Wykonanie
Zapraszam na pełne kolorów i smaku danie wegetariańskie!!!
Składniki:200 g
fasoli białej200 g
fasolki czerwonej1
marchew400 g
pomidorów bez skórki, pokrojone1
cebula1paprykaząbek
czosnku2 łyżki
oliwymajeranek,
estragon,
listek laurowy,
sól,
pieprzkasza gryczana – opcjonalnie makaron/ryż
Rozgrzewamy głęboką patelnie, wlewamy
oliwę, dodajemy
cebulę i dusimy 3 minuty na wolnym ogniu. Następnie dorzucamy pokrojoną
paprykę i
marchew, wlewamy
pomidory, dodajemy
czosnek i
listek laurowy. Dusimy pod przykryciem około 10 minut.
Dorzucamy
fasolę, dodajemy pozostałe
przyprawy i gotujemy jeszcze 10-15 minut. Podajemy z
kaszą gryczaną niepaloną.SmacznegoW przepisie na barszcz ukraiński podałam jak przygotować
fasolkę. Kliknij na zdjęcie i poznaj przepis: