Wykonanie
Czekolada,
czekolada i jeszcze raz
orzechy!!!Zapraszam na przepyszne
czekoladowe brownies!Potrzebujemy:Ciasto:około 200 g
gorzkiej czekoladyłyżka ekstraktu z
wanilii3/4 szklanki
mąki pszennejłyżeczka
proszku do pieczenia200 g
cukru pudru250 g
masła3 duże
jajkagarść
orzechów włoskichszczypta
soliLukier:125 g
cukru pudru1-2 łyżeczki
wody1 łyżeczka esencji waniliowejW rondelku podgrzewamy, na małym ogniu,
masło i
czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do schłodzenia. W misce ubijamy
jajka i
cukier, aż składniki się połączą, pod koniec dodajemy
wanilię. Następnie łączymy ze sobą składniki, dodajemy przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
solą, a na koniec dodajemy posiekane
orzechy i mieszamy.

Masę wylewamy do, wyłożonej papierem do pieczenia, foremki o średnicy 24 na 24 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C na 25 minut. Po upieczeniu polewamy lukrem.

Ciasto powinno być lepkie w środku, takie jest najsmaczniejsze!!SmacznegoZapraszam na inne przepyszne ciacha. Kliknij na zdjęcie i poznaj przepis: