ßßß
Tego brownie jako pierwsza spróbowała moja siostra. Oto co zostało po jej wizycie:
Czas przygotowania : 10min + pieczenieSkładniki :- 200g masła- 200g gorzkiej czekolady- 3 jajka- 200g cukru pudru- 110g mąki pszennej- 1 łyżka ekstraktu waniliowego- szczypta soli- 120g posiekanych orzechów włoskichMasło i czekoladę roztop w garnku na parze (do jednego garnka wlej trochę wody, postaw na nim drugi garnek z masłem i czekoladą). Mieszaj, aż uzyska gładką konsystencję. Odstaw do wystygnięcia. W osobnej misce wymieszaj jajka z cukrem i ekstraktem z wanilii. W kolejnej misce wymieszaj mąkę z solą. Połącz wszystkie trzy masy ze sobą, dodaj orzechy włoskie i dobrze wymieszaj. Wyłóż blachę papierem do pieczenia (użyłam blachy o wymiarach 25cmx30cm) i przelej masę. Piecz w 175oC około 20min. Ciasto powinno być delikatnie twarde na wierzchu, ale jeszcze miękkie w środku.