ßßß
Ciasto:100 g cukru400 g mąki pszennej250 g margaryny5 żółtek3 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakaoMasa serowa:1 kg sera półtłustego250 g masła300 g cukru5 jajek2 budynie śmietankoweolejek cytrynowy1 puszka brzoskwińPiana:5 białek200 g.cukru1 łyżka mąki ziemniaczanejNagrzać piekarnik do temperatury 190* CCiasto:Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, białą masę, dodać przesianą wraz z proszkiem do pieczenia makę oraz miękką margarynę, całość wyrobić na jednolitą masę. Ciasto podzielić na 2 nierówne części, mniejszą włożyć do lodówki, większą wyłożyć na przygotowaną dużą blachę, posypać kakao.Masa serowa :Ser zemleć dwukrotnie, dodać pozostałe składniki (poza brzoskwiniami) i wyrobić na jednolitą pasę. Gotową masę serową wyłożyć na balchę na warstwę ciasta a na nią osączone i pokrojone w plastry brzoskwinie.Białko ubić na sztywno, w trakcie ubijania dodać cukier i mąkę ziemniaczaną.Gotową pianą przykryć warstwę brzoskwiń a na nią wyłożyć drugą część ciasta ( z lodówki ).Piec ok.1 godz. temp.190*C