ßßß
Składniki:biszkopt orzechowy z 6 jajBiszkopt kokosowy :6 białek1/2 szklanki cukru kryształu15 dag kokosu lub wiórki kokosowe- duże opakowanie1 łyżka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem :1 puszka brzoskwiń1 kostka masła6 żółtek1/2 opakowania budyniu śmietankowego1 łyżka mąki pszennej3/4 szklanki cukru pudruWykonanie:Upiec biszkopt orzechowy , wystudzić i przekroić na pół. Zrobić biszkopt kokosowy, czyli białka ubić na sztywno dodając porcjami cukier i lekko wymieszać z kokosem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. I piec w temp.180'C przez ok 30-40 min.Z brzoskwiń odlać sok i dopełnić wodą jeżeli nie będzie pełnej szklanki soku.Budyń wymieszać z łyżką mąki i ugotować na odlanym soku. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na pianę, dodając wystudzony budyń. Do masy dodać drobno pokrojone owoce i wymieszać. N spód wyłożyć jedną część biszkoptu orzechowego, potem połowę masy z brzoskwiniami, na to biszkopt kokosowy, reszta masy i przykryć biszkoptem orzechowym.