ßßß Cookit - przepis na Bita śmietana I :

Bita śmietana I :

nazwa

Wykonanie

Lubię korzystać z przepisów Siostry Anastazji. Są one efektowne w wyglądzie oraz wspaniałe w smaku. Postanowiłam wypróbować kolejny z nich. Ciasto, jak zwykle, wyszło wspaniałe. I dla oka, i dla podniebienia.
Składniki:
15 dkg margaryny
15 dag masa krówkowa
3 łyżki słodkiego mleka
2 łyżki płynnego miodu
30 dag płatków migdałowych
Bita śmietana I :
1/2 l. kremówki
cukier puder do smaku
3 łyżeczki żelatyny
Bita śmietana II:
1/2 l. śmietany kremówki
cukier puder do smaku
3 łyżeczki żelatyny
kakao do koloru
Dodatki:
paczka okrągłych biszkoptów
masa krówkowa
biszkopt z 4 jaj
Wykonanie:
Upiec biszkopt i wystudzić.Na zimny biszkopt wyłożyć masę krówkową ( wcześniej puszkę z masą zanurzyć na kilka minut w gorącej wodzie) Składniki na masę migdałową podsmażyć, wsypać płatki migdałowe i ponownie podsmażyć, wyłożyć na masę. Ubić pierwszą śmietanę dodając cukier i żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody. Wyłożyć na masę migdałową. Ułożyć biszkopty, ubić drugą śmietanę z cukrem, żelatyną oraz kakao i wyłożyć na biszkopty. Całość można oprószyć startą czekoladą i schłodzić
Źródło:http://ciateczkowypotwor.blogspot.com/2013/08/puszek.html