ßßß
Cookit - przepis na Bita śmietana I :
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bita śmietana I :
Składniki
Margaryna
Mleko
Miód
Płatki migdałowe
Bita śmietana
Cukier puder
Żelatyna
Śmietana kremówka
Kakao
Biszkopty
Wykonanie
Lubię korzystać z przepisów Siostry Anastazji. Są one efektowne w wyglądzie oraz wspaniałe w smaku. Postanowiłam wypróbować kolejny z nich. Ciasto, jak zwykle, wyszło wspaniałe. I dla oka, i dla podniebienia.
Składniki:15 dkg
margaryny
15 dag masa krówkowa3 łyżki słodkiego
mleka
2 łyżki płynnego
miodu
30 dag
płatków migdałowych
Bita śmietana
I :1/2 l. kremówki
cukier puder
do smaku3 łyżeczki
żelatyny
Bita śmietana
II:1/2 l.
śmietany kremówki
cukier puder
do smaku3 łyżeczki
żelatyny
kakao
do koloruDodatki:paczka okrągłych
biszkoptów
masa krówkowa
biszkopt
z 4 jajWykonanie:Upiec
biszkopt
i wystudzić.Na zimny
biszkopt
wyłożyć masę
krówkową
( wcześniej puszkę z masą zanurzyć na kilka minut w gorącej wodzie) Składniki na masę
migdałową
podsmażyć, wsypać
płatki migdałowe
i ponownie podsmażyć, wyłożyć na masę. Ubić pierwszą
śmietanę
dodając
cukier
i
żelatynę
rozpuszczoną w 1/4 szkl.
wody
. Wyłożyć na masę
migdałową
. Ułożyć
biszkopty
, ubić drugą
śmietanę
z
cukrem
,
żelatyną
oraz
kakao
i wyłożyć na
biszkopty
. Całość można oprószyć startą
czekoladą
i schłodzić
Źródło:
http://ciateczkowypotwor.blogspot.com/2013/08/puszek.html
Przepisy powiązane
Ciasto "Puszek" / "Fluffy" Cake
Ciasto "Puszek" / "Fluffy" Cake
Ciasto "Puszek" / "Fluffy" Cake
Ciasto "Puszek" / "Fluffy" Cake
Ciasto "Puszek" / "Fluffy" Cake
Składniki powiązane (0)