ßßß
Składniki:biszkopt czekoladowy z 6 jajMasa jabłkowa:1 kg jabłek2 opakowania cukru waniliowego4 łyżki cukru kryształu1 galaretka morelowaMasa budyniowa:1 kostka masła lub margaryny1 szklanka cukru1/2 litra mleka2 opakowania budyniu śmietankowegoWykonanie:Upiec biszkopt czekoladowy, wystudzić i przekroić na pół. Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać cukry waniliowe i cukier kryształ i ze smażyć jabłka na końcu wsypać galaretkę i chwilę dusić mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Wystudzić i wyłożyć na pierwszą część biszkoptu. Mleko zagotować z cukrem i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć dodając porcjami zimny budyń i 2 łyżki soku z cytryny . Masę budyniową wyłożyć na masę jabłkową i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.