Wykonanie

Składniki:
biszkopt czekoladowy z 6 jaj, przekrojony na półMasa:1 litr
mleka2 budynie
śmietankowe4 łyżki
mąki pszennej1 opakowanie
cukru waniliowego1 szklanka
cukru kryształu2 i 1/2 kostki
masła extra2 opakowania delicji o dowolnym smaku2
galaretki1 szklanka
kawy rozpuszczalnej25 ml
alkoholu- wg gustu ( u mnie brak, gdyż ciasto jadły również dzieciaki)Wykonanie:Na
mleku ugotować budynie wymieszane z
mąka i
cukrem waniliowym i wystudzić.
Masło utrzeć z
cukrem kryształem, dodając porcjami zimny
budyń.
Galaretki zrobić wg przepisu na opakowaniu, wystudzić i odstawić w chłodne miejsce do stężenia
Kawę wymieszać z
alkoholem.Na spód blachy ułożyć połowę
biszkoptu czekoladowego, na to połowę masy budyniowej, na masę układać delicje nasączane
kawą z
alkoholem, zalać tężejącą
galaretką, wyłożyć resztę masy, przykryć pozostawionym
biszkoptem, całość można polać
polewą czekoladową i odstawić w chłodne miejsce na min 2-3 godz.