ßßß
Składniki:1 kostka masła0,5 litra mleka2 budynie waniliowe1,5 kostki margaryny1 szklanka cukru2 paczki herbatników1 puszka mleka skondensowanegoMasa śmietankowa:2 śmietany kremówki2 zagęstniki typu śmietan-fixBiszkopt:4 jajka3 łyżki mąki8 łyżek cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka octuWykonanie:Upiec biszkopt. Z mleka odlać pół szklanki, rozrobić w tym budynie, resztę mleka zagotować i ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodając porcjami zimny budyń. Gotową masę wyłożyć na biszkopt, ma masę ułożyć paczkę herbatników. Mleko w puszce wrzucić do wody i gotować ok 2-3 godz. Ciepłą masę karmelową wyłożyć na herbatniki, przykryć drugą paczką herbatników.Śmietanę kremówkę ubić razem z zagęstnikiem. Jeżeli jest zbyt płynna można dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, żelatynę. Gotową masę śmietankową wyłożyć na herbatniki i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.