Wykonanie

Składniki na ciasto:4
jajka2 szklanki
cukru1 kostka
masła4 łyżeczki
kakao2 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 szklanki
mlekaSkładniki na masę
serową:60 dag
białego sera4
jajka1 opakowanie wiórek
kokosowych1/2 szklanki
cukru, najlepiej pudru1/2 kostki
masłaWykonanie:Szykujemy ciasto;
cukier,
masło,
mleko i
kakao gotujemy, robiąc
czekoladę. Odlewamy z tego ok 3/4 szklanki tej
czekolady do polania ciasta po wierzchu, ale nie koniecznie. Do większej części dodajemy , ucierając, po jednym
żółtku na przemian z
mąką wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Na końcu ubijamy pianę z
białek i delikatnie musimy ją wmieszać do ciasta. Gotowe przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i szykujemy masę
serową.
Masło ucieramy z
cukrem, dodając po jednym
żółtku. Następnie dodajemy porcjami zmielony
twaróg i
wiórki kokosowe.
Białka ubijamy na pianę i delikatnie łączymy z masą. Gotową masę
serową wykładamy na ciasto
kakaowe. Ja wykładam łyżką, robiąc nie wielkie kupki z masy serowej. Całość wstawić do nagrzanego, do 180'C, piekarnika na ok 50 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Wystudzić,ewentualnie polać, pozostawioną polewą, po wierzchu, a
potem to już tylko konsumować. Smacznego:)