ßßß
Składniki na ciasto:4 jajka2 szklanki cukru1 kostka masła4 łyżeczki kakao2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki mlekaSkładniki na masę serową:60 dag białego sera4 jajka1 opakowanie wiórek kokosowych1/2 szklanki cukru, najlepiej pudru1/2 kostki masłaWykonanie:Szykujemy ciasto; cukier, masło, mleko i kakao gotujemy, robiąc czekoladę. Odlewamy z tego ok 3/4 szklanki tej czekolady do polania ciasta po wierzchu, ale nie koniecznie. Do większej części dodajemy , ucierając, po jednym żółtku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu ubijamy pianę z białek i delikatnie musimy ją wmieszać do ciasta. Gotowe przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i szykujemy masę serową.Masło ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami zmielony twaróg i wiórki kokosowe. Białka ubijamy na pianę i delikatnie łączymy z masą. Gotową masę serową wykładamy na ciasto kakaowe. Ja wykładam łyżką, robiąc nie wielkie kupki z masy serowej. Całość wstawić do nagrzanego, do 180'C, piekarnika na ok 50 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Wystudzić,ewentualnie polać, pozostawioną polewą, po wierzchu, a potem to już tylko konsumować. Smacznego:)