Biszkoptczekoladowy4 jajka3/4 szklanki cukru2 łyżki mąki pszennej1 łyżka kakao1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 1/2 łyżki octuMasa kokosowa:3 szklanki mleka300 g wiórek kokosowych1/2 szklanki cukru1 budyń śmietankowy lub waniliowy1 kostka margarynyWykonanie:Białka ubijam na sztywną pianę dodając porcjami cukier i po jednym żółtku. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao mieszam razem i przesiewam przez sitko do masy jajecznej. Na końcu wlewam ocet, szybko przemieszam i wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wstawiam do nagrzanego, do 170'C, piekarnika na jakieś 40-45 min.Gdy ciasto jest już w piekarniku, 2 1/2 szklanki mleka gotuję z wiórkami kokosowymi oraz cukrem przez ok 20 min na wolnym ogniu. Kiedy masa zgęstnieje, wrzucam margarynę i mieszam do rozpuszczenia. Budyń rozprowadzam w pozostałym mleku i dodaję do masy kokosowej. Ciepłą masę wykładam na upieczone i przestudzone ciasto i odstawiam do zastygnięcia na jakieś 3-4 godz. Polecam wierzch polać polewą czekoladową, ale u mnie jej brak.