Wykonanie
Zamknąć lato w słoiku - dzięki temu przepisowi każdy może poczuć zimą smak upalnego lata, ciepłych długich wieczorów i zabaw do białego ranka :)Składniki

- 1 kg
czerwonej papryki- 1 kg
żółtej papryki- 1,5 łyżki
soli- 1,5 szklanki
octu 10%- 1,5 szklanki
cukru- 3 łyżki
miodu- 2 główki
czosnku-
ziele angielskie-
gorczyca-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w duże kawałki. Zalać wrzątkiem i moczyć ok. 1 minuty. Odcedzić i szybko przelać zimną
wodą.
Cukier,
sól i
miód zagotować w 1,5 litra
wody. Wlać
ocet i ponownie zagotować. Do każdego słoika włożyć 3 obrane ząbki
czosnku, 5 ziaren
ziela angielskiego i kilkanaście ziaren
gorczycy. Dodać
paprykę i zalać gorącą zalewą. Wlać po łyżeczce
oleju. Słoiki zakręcić i pasteryzować ok. 10 minut.Uwaga – sprawdzona rada1)podana porcja wystarcza na cztery litrowe słoikiŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)