Wykonanie
Składniki
- 25 dag
makaronu lasagne- 40 dag
pieczarek- czerwona i
żółta papryka- 40 dag
chudej szynki- ½ puszka
kukurydzy- 2 duże
cebule- 20 dag
żółtego sera-
ketchup-
sól,
pieprz-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Makaron ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i zblanszować.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na
oleju. Z
papryk usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę, usmażyć z
cebulą.
Wędlinę pokroić w kostkę.
Kukurydzę osączyć. Warzywa,
pieczarki i
wędlinę wymieszać doprawiając
solą i
pieprzem. Do naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę
makaronu, a następnie warstwę farszu. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników ( ostatnia warstwa to
makaron ). Wierzch posypać
startym serem. Zapiekać ok. 20 minut w 180 o C. Udekorować
ketchupem.Uwaga – sprawdzona rada1) do dekoracji można użyć również świeżego
ogórka i
pomidora pokrojonego w plastryŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)