Idealne połączenie.przepis na cztery porcje400 gram okonia morskiego4 przegrzebki200 gram ugotowanego zielonego groszku8 sztuk herbatnikówmaślanych6 łyżek majonezugarść posiekanego koperku1 łyżka posiekanej miętymąka do obtoczenia rybyoliwa do usmażenia ryby2 łyżki klarowanego masłaDODATKOWOkolorowe marchewkirzodkiewkikiełkisałatyGroszek zielony blendujemy razem z koprem i miętą dodając na koniec majonez i sól , zostawiamy kilka sztuk groszku zielonego do dekoracji . Ciastka kruszymy. Rybę smażymy obtoczoną w mące na oliwie około 2-3 minut z każdej strony aż się zarumieni . Przegrzebek smażymy na klarowanym maśle po 1 minucie z każdej strony , powinien być rumiany ale w środku wilgotny , gdy go przesmażymy będzie gumowaty. Sosem , ciastkami i resztą składników dekorujemy talerz i podajemy rybę i przegrzebek gorące.Smacznego :)