ßßß
Cookit - przepis na zupa pieczarkowa z makaronem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
zupa pieczarkowa z makaronem
Składniki
Wywar drobiowy
Marchew
Pietruszka
Pory
Seler
Pieczarki
Cebula
Oliwa z oliwek
Natka pietruszki
Makaron
Śmietana kremówka
Sól
Pieprz
Wykonanie
Pieczarkowy
klasyk.przepis na cztery- pięć porcji1 1/2 litra
wywaru drobiowego
4
marchewki
2 korzenie
pietruszki
kawałek
pora
i
selera
250 gram
pieczarek
2
cebule
oliwa
do smażenia
pieczarek
pęczek
natki pietruszki
400 gram ugotowanego
makaronu
50 ml
śmietany kremówki
sól
i
pieprz
do smaku
Do gotującego się
wywaru
dodajemy umyte ,obrane i pokrojone warzywa.
Pieczarki
czyścimy - możemy obrać ale to nie koniecznie , kroimy je w plastry ,
cebule
obieramy i kroimy w drobną kostkę .
Pieczarki
i
cebule
smażymy na
oliwie
na dość mocno brązowy kolor - dodajemy do zupy i gotujemy wszystkie warzywa do miękkości. Na koniec dodajemy
przyprawy
, pokrojoną drobno
natkę pietruszki
oraz
śmietanę
- podajemy z ugotowanym wcześniej
makaronem
.
Smacznego:)
Źródło:
http://olesia-nagazie.blogspot.com/2015/02/zupa-pieczarkowa-z-makaronem.html
Przepisy powiązane
Tradycyjny rosół domowy
Tradycyjny rosół domowy
Tradycyjny rosół domowy
Tradycyjny rosół domowy
Tradycyjny rosół domowy
Składniki powiązane (0)