ßßß
Cookit - przepis na polędwica wieprzowa w musztardowym sosie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
polędwica wieprzowa w musztardowym sosie
Składniki
Polędwica
Czosnek askaloński
Fasola szparagowa
Brukselka
Rzodkiewka
Roszponka
Boćwina
Śmietana kremówka
Musztarda
Pieprz
Sól
Czosnek
Bazylia
Pietruszka suszona
Chili
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Klimat leśny.
przepis na trzy - cztery porcje400 gram
polędwicy
wieprzowej2 boczniaki mikołajkowe2
szalotki
kilka sztuk
fasoli szparagowej
- ugotowanej al dentekilka sztuk
brukselki
- ugotowanej al dentekilka sztuk
rzodkiewek
roszponka
boćwina
100 ml
śmietany kremówki
5 łyżek
musztardy
sarepskiej
pieprz
gruboziarnisty
sól
czosnek
granulowany
bazylia
suszona
pietruszka suszona
chilli
w płatkach
oliwa
Polędwice
przyprawiamy
czosnkiem
,
bazylia
,
pietruszką
,
pieprzem
oraz
solą
i odstawiamy na kilka godzin .
Musztardę
łączymy ze
śmietaną
.
Polędwice
oraz
szalotkę
przekrojoną wzdłuż smażymy na
oliwie
z każdej strony -
mięso
z czterech stron około 2 minut z każdej i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 170 stopni na 11 minut , następnie wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na pięć minut by
mięso
odpoczęło i nie straciło swoich
soków
- porcjujemy . Boczniki kroimy w plastry i smażymy na rozgrzanej
oliwie
z
chili
z każdej strony na brązowy kolor.
Mięso
i
grzyby
układamy na podgrzanym
musztardowym sosie
, dekorujemy resztą składników .
Smacznego :)
Źródło:
http://olesia-nagazie.blogspot.com/2015/02/poledwica-wieprzowa-w-musztardowym-sosie.html
Przepisy powiązane
Grillowane pieczarki
Grillowane pieczarki
Grillowane pieczarki
Grillowane pieczarki
Grillowane pieczarki
Składniki powiązane (0)