ßßß
Klimat leśny.

przepis na trzy - cztery porcje400 gram polędwicy wieprzowej2 boczniaki mikołajkowe2 szalotkikilka sztuk fasoli szparagowej - ugotowanej al dentekilka sztuk brukselki - ugotowanej al dentekilka sztuk rzodkiewekroszponkaboćwina100 ml śmietany kremówki5 łyżek musztardy sarepskiejpieprz gruboziarnistysólczosnek granulowanybazylia suszonapietruszka suszonachilli w płatkacholiwa


Polędwice przyprawiamy czosnkiem , bazylia , pietruszką , pieprzem oraz solą i odstawiamy na kilka godzin . Musztardę łączymy ze śmietaną . Polędwice oraz szalotkę przekrojoną wzdłuż smażymy na oliwie z każdej strony - mięso z czterech stron około 2 minut z każdej i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 170 stopni na 11 minut , następnie wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na pięć minut by mięso odpoczęło i nie straciło swoich soków - porcjujemy . Boczniki kroimy w plastry i smażymy na rozgrzanej oliwie z chili z każdej strony na brązowy kolor. Mięso i grzyby układamy na podgrzanym musztardowym sosie , dekorujemy resztą składników .






Smacznego :)