ßßß
Składniki:1 średniej wielkości główka sałaty lodowej/masłowej1 ogórek szklarniowy1 pomidorpęczek rzodkiewki1 czerwona cebula1 słodka paprykaser feta (można zastąpić serem sałatkowym w kostce) - 200g1 łyżeczka suszonego oregano lub kilka gałązek świeżegonatka pietruszki - kilka gałązekpół łyżeczki majerankupół łyżeczki czosnku granulowanegopieprz, sólWykonanie:Sałatę podzielić dłońmi na mniejsze kawałki, dosłownie - rwać na płatki wielkości jak od róż. Zielonego ogórka umyć, można obrać ze skórki, można skórkę pozostawić. Posiekać na plasterki. Rzodkiew posiekać na plasterki. Pomidora przekroić na ćwiartki, pociąć w plasterki. Paprykę pokroić w kostkę (nasiona odrzucić), podobnie cebulę - także w kostkę.Wszystkie składniki ułożyć w dużym naczyniu, dokładnie połączyć z przyprawami.Na końcu pokroić w kostkę ser, wyłożyć na wierzch sałatki.Smacznego! :)