Wykonanie
W związku z nadchodzącą jesienią i zwiększoną potrzebą łasuchowania proponuję inną wersje 200%
czekolady w
czekoladzie :) Zdecydowanie zdrowszą i chyba nawet smaczniejszą.

Składniki :- 1 szklanka
mąki żytniej- 0,5 szklanki
otrębów (jakie znajdziecie)- 1
jajko- 200 ml
jogurtu naturalnego-
kakao-
gorzka czekolada-
miód lub
brązowy cukier- łyżeczka
proszku do pieczenia-
bananPrzygotowanie :1.
Czekoladę siekam na mniejsze cząstki.2. Łącze suche składniki, dodaję do nich mokre (jeśli jest potrzeba to można dodać więcej
jogurtu albo dolać
mleka). Dorzucam
czekoladę i mieszam.3.
Banana kroję na tyle części ile robimy muffinek (u mnie wychodzi 10 dużych).4. Wypełniam papilotki do 1/3 wysokości, wkładam kawałki
banana i przykrywam go resztą masy.5. Piekę ok 25 min w 200°CNa wierzch, przed pieczeniem, można położyć po kostce
czekolady dla dekoracji :) Albo dla większego łasuchowania :)Smacznego!