Wykonanie

Ciasto
jogurtowe przygotowuje się bardzo szybko. Idealne na rodzinne spotkania i podwieczorek dla dzieci. Można dodać przeróżne
owoce. W tym wypadku dodałam
brzoskwinie. Zrobiłam to ciasto na uroczystość dnia babci i dziadka w przedszkolu brata.Do dzieła!Składniki:4
jajkaokoło 500 gram
mąki pszennej300 g
cukru2 łyżeczki
cukru z
wanilią300 ml
jogurtu naturalnegoszklanka
oleju2 łyżeczki
proszku do pieczenia1
budyń śmietankowy6
brzoskwiń z puszkiPrzygotowanie:Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.Przygotowujemy
budyń według receptury zawartej z tyłu opakowania. Wlewamy przygotowany
budyń do miski i chłodzimy.
Jajka,
cukier waniliowy i
cukier i wszystko ucieramy do uzyskania puszystej masy.Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy stopniowo
jogurt naturalny, a później
olej.Wyciągamy miskę miksera i dodajemy przesiana
mąkę wraz z
proszkiem do pieczenia. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką.Do formy prostokątnej - wymiary mniej więcej 20x30, wcześniej natłuszczonej i oprószonej
mąką, wlewamy masę.Do rękawa cukierniczego wkładamy
budyń i robimy kratkę na cieście.
Między te kratki, dajemy pokrojone
brzoskwinie (najlepiej
spodem do dołu).Wstawiamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na około 45 minut.Wykładamy obsypujemy lekko
cukrem pudrem i gotowe!Smacznego! :D~M&M