ßßß
Ciasto jogurtowe przygotowuje się bardzo szybko. Idealne na rodzinne spotkania i podwieczorek dla dzieci. Można dodać przeróżne owoce. W tym wypadku dodałam brzoskwinie. Zrobiłam to ciasto na uroczystość dnia babci i dziadka w przedszkolu brata.Do dzieła!Składniki:4 jajkaokoło 500 gram mąki pszennej300 g cukru2 łyżeczki cukru z wanilią300 ml jogurtu naturalnegoszklanka oleju2 łyżeczki proszku do pieczenia1 budyń śmietankowy6 brzoskwiń z puszkiPrzygotowanie:Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.Przygotowujemy budyń według receptury zawartej z tyłu opakowania. Wlewamy przygotowany budyń do miski i chłodzimy.Jajka, cukier waniliowy i cukier i wszystko ucieramy do uzyskania puszystej masy.Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy stopniowo jogurt naturalny, a później olej.Wyciągamy miskę miksera i dodajemy przesiana mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką.Do formy prostokątnej - wymiary mniej więcej 20x30, wcześniej natłuszczonej i oprószonej mąką, wlewamy masę.Do rękawa cukierniczego wkładamy budyń i robimy kratkę na cieście. Między te kratki, dajemy pokrojone brzoskwinie (najlepiej spodem do dołu).Wstawiamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na około 45 minut.Wykładamy obsypujemy lekko cukrem pudrem i gotowe!Smacznego! :D~M&M