ßßß
składniki na około 30 sztuk200 g mąki2 czubate łyżka kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka sody oczyszczonej1-2 łyżeczki mielonego imbiru80 g jasnego cukru muscovado100 g masła1/2 szklanki drobno posiekanego imbiru kandyzowanego4 łyżki płynnego miodu200 g gorzkiej czekolady, posiekanej (siekałam bardzo grubo)Wszystkie suche składniki wymieszać w naczyniu. Dodać masło i imbir, wyrobić palcami jak na kruszonkę. Dodać miód, posiekaną czekoladę i delikatnie wyrobić, by ciasto się połączyło, uformować kulę. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce w bardzo dużych odstępach, lekko spłaszczyć.Piec 8 - 10 minut w temperaturze 180 stopni. Studzić najpierw na blaszce (będą bardzo miękkie), po 3 minutach na kratce.Smacznego!