Wykonanie
... w wersji mini*Przepyszny! Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia (ba! zakochałam się już po przeczytaniu nazwy ;)), przy pierwszym kęsie wiedziałam, że to nie będzie przelotne zauroczenie. :) Polecam!
źródło przepisu: przystole.blox.pl2 dojrzałe
banany, rozgniecione2
jajka, roztrzepane100 g
masła, rozpuszczonego100 g
jogurtu naturalnego100 g jasnego
brązowego cukru200 g
mąki pszennej (dałam 150 g i 50 g mielonych
orzechów laskowych)łyżeczka
sody oczyszczonejłyżeczka
proszku do pieczenia150 g
krówek100 g pokrojonych
orzechów laskowychZmiksować
banany,
jajka,
masło,
jogurt i
cukier (można też wymieszać łyżką). Do masy przesiać
mąkę z
sodą i
proszkiem do pieczenia, dodać 3/4
orzechów i połowę pokrojonych
cukierków. Przelać do natłuszczonej i posypanej
bułką tartą formy (o wymiarach 12x30 cm). Posypać pozostałymi
orzechami i
krówkami.Piec około 60 minut w temperaturze 160 stopni, do suchego patyczka.Smacznego!
* W wersji klasycznej też już wypróbowany - równie pyszny... :)