Wykonanie
            Chleb jest naprawdę przyzwoity, szczególnie, kiedy nie żałuje się ulubionych przypraw. Gorąco polecam wszystkim Dukanowcom spragnionym, choćby małej kanapki. :)

źródło przepisu: smaczliwkowo.blox.plskładniki na 3 keksówki (12 x 30 cm)4 szklanki 
otrąb owsianych2 szklanki 
otrąb pszennychszklanka 
skrobi kukurydzianej2 
serki wiejskie lekkie (Piątnicy, 0%, każdy po 250 g)8 
jajek (
białka należy ubić na pianę)1/2 l 
maślanki niskotłuszczowejłyżka 
soli1 1/3 
torebki proszku do pieczenia (ok 40 g)po 1 łyżce 
suszonego kopru,
tymianku, 
czosnku niedźwiedziego i
suszonych pomidorów z 
bazylią (lub innych ulubionych przypraw)łyżeczka 
kminkuWszystkie suche składniki dokładnie wymieszać. 
Ser rozgnieść i wymieszać z 
żółtkami, następnie porcjami dodawać 
maślankę. Całość wymieszać, dodać pianę z 
białek i mieszać delikatnie, aż wszystkie składniki się połączą. Masę przełożyć do foremek wyłożonych papierem do pieczenia.Piec około 90 minut w temperaturze 200-220 stopni.Smacznego!

