Wykonanie


Niedawno zapowiadaliśmy te szaszłyki, pisałem, że są pyszne. Faktycznie takie są. To naprawdę dobre połączenie smaków. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście to naprawdę najwyższa
pora. W końcu sezon grillowy nie będzie trwał cały rok. Ani się obejrzymy, a niestety znowu jesień i zima będzie. Więc trzeba korzystać
póki można, szkoda chociażby jednego dnia zmarnować. Zatem podpałka w dłoń, rozstawiać grilla, robić co trzeba i szykować szaszłyki. Do boju!Potrzebujemy:500 g dużych podgotowanych
krewetek2 łyżki
soki z limonki2 łyżki
oleju arachidowego2 ząbki
czosnku1 strąk
chili1
mango2
limonkisólpatyczki do szaszłykówJeżeli używamy drewnianych patyczków do szaszłyków to powinniśmy na samym początki włożyć je do pojemnika z
woda. Muszą się porządnie wymoczyć, aby nie spaliły się podczas grillowania.Jeżeli
krewetki są już oczyszczone wkładamy je do miski. Skrapiamy
sokiem z limonki i
olejem. Dodajemy wyciśnięty przez praskę
czosnek, drobno posiekane
chili i
sól do smaku. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie kroimy
mango w grubszą kostkę. Nabijamy
krewetki i
mango naprzemiennie na patyczki i grillujemy przez około 10 minut. W międzyczasie smarujemy pozostałą marynatą. Podajemy skropione
sokiem z limonki.Niesamowicie proste, a smak niezapomniany. My w ogóle uwielbiamy
krewetki.
Mango również. Więc połączenie
krewetek z
mango nie mogło nam nie smakować :)Smacznego!


---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)