Danie proste i dla tych, co to nie chce się im za bardzo siedzieć przy garach. Są takie dni, że mi też się nie chce a jednak zjadło by się coś dobrego. Oto sprawdzona opcja.Składniki:- 1 opakowanie krewetek 500 g- 1 puszka mleczka kokosowego- 1 ząbek czosnku- 2 łyżki oleju arachidowego- 1 małe chili- 1 łyżeczka zielonej pasty curry- 1 łyżka soku z limonki- 1 czerwona cebula- 1 łyżka zmiażdżonej kolendry- 1 woreczek ryżu brązowego Britta- 1 woreczek ryżu dzikiego- sól do smakuPrzygotowanie:W woku rozgrzewam olej arachidowy, wrzucam pokrojoną drobno cebulę i duszę. Dodaję czosnek pokrojony w plastry, sok z limonki i chili. Przyprawiam kolendrą i wlewam mleko kokosowe. Gotuję aż mleko się zredukuje i sos zgęstnieje. Doprawiam pastą curry i dorzucam krewetki (oporządzone). Dusze je aż będą gotowe (około 5 minut). Ryż gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie mieszam oba gatunki i podaję z krewetkami w sosie kokosowym.