Wykonanie
Wiosna w pełni więc często u mnie na
stole będą wszelakie przekąski lądowały, często nawet zamiast obiadu. Bo jak tak ciepło to i jeść mniej się chce. Zimą zmagazynowałem dostatecznie duże zapasy sadła :) A jak przekąski to koniecznie z jakimś sosem. A jak sos to tylko
czosnkowy! Zatem pomyślałem sobie, że skoro prawdopodobnie często
będę go używał, może nawet tutaj na blogu, to jako osobny przepis go zamieszczę. Tak żeby
potem jak
będę go używał w jakiejś blogowej potrawie to żeby za każdym razem nie pisać jak go zrobić tylko linka do tego wpisu
będę zamieszczał. A jest to właśnie moja ulubiona kompozycja, długo pracowałem aż znalazłem tę właśnie konkretną równowagę smaków :) Taki mój najmojszy :)400 ml
śmietany3 łyżki
majonezuszczypiorek z jednej
dymki5 ząbków
czosnkukoperek1
ogórek konserwowysól,
pieprzCzosnek bardzo drobno siekamy,
ogórka w małą kosteczkę kroimy,
szczypiorek i
koperek też dość drobno siekamy, solimy,
pieprzymy, zalewamy
śmietaną i
majonezem i mieszamy. Można odstawić na jakąś godzinę do lodówki.Jest dość
czosnkowy więc raczej na weekend polecam, żeby następnego dnia komuś przez ramię w autobusie nie chuchać :)
---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)